Villa Madestein

Een moderne vormentaal, sfeer verhogende materialen, een grote
connectie met de tuin en hoogwaardig en creatief vakmanschap
een aansprekend totaalplaatje. Doordat het privédomein van de
bewoners op de begane grond is ontworpen, is de nieuwbouwvilla
levensloopbestendig. Hierdoor kunnen de meer dan tevreden
opdrachtgevers tot in lengte van dagen met veel plezier op deze
prachtige plek blijven wonen.

Nieuwbouwvilla met verschillende gezichten

“We hadden duidelijke wensen over de te bouwen woning, maar Lars wist ons tijdens onze samenwerking op bepaalde punten te verrassen met creatieve ideeën en kon ons vervolgens overtuigen dat de uitstraling van de woning daardoor nóg mooier zou worden”, aldus de bewoners die onder meer wit stucwerk, accenten van hout en natuursteen, veel glas en een grote connectie met de tuin en de omgeving wensten. “Tijdens het ontwerpproces gingen we soms van links naar rechts met onze wensen en aanpassingen, maar Lars bleef geduldig naar ons luisteren, deed goede suggesties en gaf de juiste adviezen. Zijn rustige en doordachte wijze van handelen heeft het gehele proces veraangenaamd.”

We zoeken constant de grenzen op van het mogelijke, om dromen te verwezenlijken en de kwaliteit van leven te verbeteren. Iedere opgave daagt ons uit om nieuwe manieren van leven en nieuwe
technieken te onderzoeken en toe te passen. Op die manier zijn we steeds weer in staat om inspirerende en innovatieve ontwerpen te creëren die verrassen.

Sfeervolle ruimtes binnen een groot geheel

Het strakke stucwerk contrasteert fraai met het hout, de baksteen met een toplaag van natuursteen en de zwarte kozijnen. Aan de tuinzijde van de woning met een uitnodigende veranda én vinden we het paradepaardje van het bijzondere ontwerp: de twee elleboogramen die voor licht, ruimte en een prachtige connectie met de buitenruimte zorgen. “Het totaalplaatje zorgt bij ons voor een permanentvakantiegevoel”, aldus de bewoners. De metersbrede schoorsteen komt via het dak de woning binnen en vormt in het interieur een imposante roomdivider tussen de living en de eetkamer.

Grote schoonheid

Ook van grote schoonheid is de badkamer, waarin klasse, luxe en comfort samensmelten. Ook hier is middels lichtstraat gezorgd voor toetreding van natuurlijk licht. “Wij maken ontwerpen waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Ontwerpen die een beroep doen op alle zintuigen: ze spelen in op karakter, beleving, emotie, gebruik en vorm. Uiteindelijk is de samenkomst van deze aspecten datgene wat telt. Door zorgvuldige analyse van de wensen zijn wij in staat om ontwerpen te realiseren die ervoor zorgen dat mensen kunnen leven op de manier zoals zij dat graag willen. Het verwezenlijken van de dromen van onze opdrachtgevers staat bij ons centraal.”

 • Project
  Villa Madestein
 • Opdrachtgever
  Particulier
 • Locatie
  Den Haag
 • BVO
  250 m2
 • Volume
  750 m3
 • Opgeleverd
  2021
 • Architect
  Station-D Architects
 • Team
  Rico Heykant, Lars Hoogewerf, Tim van Beukering
 • Adviseur constructie
  Sterk adviesbureau voor bouwconstructies B.V.
 • Aannemer
  Van Herk Bouw
 • Fotografie
  Lucas van der Wee

Villa Harnaschpolder, Delft

Villa Harnaschpolder, Delft

Villa Kerckebosch, Zeist

Villa Kerckebosch, Zeist