Villa Westergouwe

Licht, lucht en ruimte staan centraal in het ontwerp van Villa Westergouwe. De woning is opgezet met maximale transparantie, met behoud van privacy en daarnaast optimaal georiënteerd op de zon. De voorgevel, welke gesitueerd is op het noorden heeft een gesloten karakter, de gevelopeningen zijn uitgevoerd als een smalle band, welke de achtergelegen kamers van voldoende daglicht voorzien. Aan de achterzijde heeft de woning een maximale transparantie en smelt door de grote puien samen met de tuin.

Op het zuidoosten is een verdiepingshoge pui toegepast om optimaal van het aanwezige daglicht en de opkomende zon te kunnen genieten. De woning heeft een goede isolerende schil en is voorzien van zonnepanelen en voldoet daarmee ruim aan de nieuwe eisen van energiezuinig bouwen. Naast de woning is een carport ontworpen welke ruimte biedt aan twee auto’s en naadloos in de woning is geïntegreerd.

De gevel wordt wit gestuct. Voor een sterk contast is gekozen voor zwarte aluminium kozijnen, evenals de daktrim en waterslagen die ook in diezelfde kleur worden uitgevoerd. De rail van de balustrade bestaat uit roestvaststaal. Het witte stucwerk wordt doorbroken door verduurzaamde houten geveldelen en voorzien de woning van warme tinten. De carport wordt bekleed met Eternit Equitone Pictura gevelpanelen in de kleur zwart. De spatband rondom het stucwerk wordt voorzien van een geisoleerde Eternit kantplank in dezelfde kleur als de panelen.

Projectdetails

– Project: Villa Westergouwe
– Categorie: Villabouw
– Opgeleverd: 2017
– Opdrachtgever: Particulier
– Locatie: Gouda, Zuid-Holland, Nederland
– Ontwerp: Station-D Architects
– Projectteam: Lars Hoogewerf, Tim van Beukering, Rico Heykant
– Constructeur: Van der Linden Constructie Advies
– Aannemer: Hako Bouw
– Fotografie: –