De woning is opgebouwd uit drie verdiepingen, waaronder een kelder. De kelder met een aantal specifieke gebruiksfuncties diende als uitgangspunt voor de woning. Om in de kelder een slaapkamer(met badkamer) en studeerkamer te realiseren is er gekozen voor een patio die beide ruimtes van voldoende daglicht voorziet. Door de grote glas oppervlaktes wordt deze patio onderdeel van de twee ruimtes en vice versa. Verder is er in de kelder plek ingeruimd voor een, aan de slaapkamer grenzende, inloopkast. Ook bevinden zich hier de technische ruimtes. En een ware thuisbioscoop!

ontwerp-tekening-nieuwbouw-huis-woning-villa-prinses-maximalaan-kerckebosch-zeist-op-de-hei-architect-architectenbureau-station-d-concept-patio

[soliloquy id="770"]

ontwerp-tekening-nieuwbouw-huis-woning-villa-prinses-maximalaan-kerckebosch-zeist-op-de-hei-architect-architectenbureau-station-d-concept-orientatie

De begane grond van de woning is opgezet rond de patio met daarbij veel aandacht voor de onderlinge relatie tussen de verschillende woonfuncties, zoals eetkamer, keuken en woonkamer. Op elke plek kan de bewoner genieten van het uitzicht over het aangrenzende natuur landschap. De gevels aan de straat bevatten niet veel raamopeningen. De gevels aan de tuin zijde daarentegen zijn geheel van glas, waardoor de woning onderdeel wordt van de omgeving en vice versa. Bovendien bevindt zich op de begane grond een berging voor fietsen. Door de gekozen afmetingen kan deze berging eventueel ook als garage voor de auto worden gebruikt. De verdieping is helder in opzet. De afmetingen van de overloop, raamopeningen zorgen voor openheid.

Het zal een feest zijn om ‘s ochtends wakker te worden en meteen een directe relatie te beleven met het omliggende landschap. Er bevinden zich drie slaapkamer met ieder een groot raam. De badkamer is voorzien van een groot daklicht, waardoor licht naar binnenvalt en de privacy is gewaarborgd. Al deze verdiepingen zijn verbonden door twee aaneengeschakelde trappen. Door deze hoge ruimte, met bijbehorende daklichten, ontstaat wederom een relatie met de natuur. Net zoals bij de patio, wat het uitgangspunt voor dit ontwerp vormde, worden verdiepingen visueel met elkaar verbonden. En worden bewoner en natuur samengebracht!

[soliloquy id="814"]

Project: Villa op de Hei • categorie: woningbouw • status: ontwerp • opdrachtgever: particulier • bouwsom: vertrouwelijk • doorlooptijd: 2015 • locatie: Zeist, Utrecht, Nederland • ontwerpteam: Rico Heykant, Lars Hoogewerf, Tim van Beukering.