Villa Miltenburg

Aan de rand van IJsselstein, grenzend aan het Zuiderpark, hebben we voor een particuliere opdrachtgever dit moderne woonhuis ontworpen. We wilden een duurzame woning creëren met tegelijkertijd een hoge standaard in leefcomfort. Zo is Villa Miltenburg van alle gemakken voorzien, met als resultaat een levensloopbestendige, energieneutrale woning.

Een samenspel van twee verschillende materialen kenmerken de gevel van Villa Miltenburg. Het donkere hout vormt een sterk contrast met de licht grijs genuanceerde steen. Het metselwerk kadert de houtachtige geveldelen zorgvuldig in. Door de voeg van het metselwerk te verdiepen, benadrukken we de breedte van het volume en krijgt de villa meer body.

De woning is optimaal op de zon georiënteerd om het maximale rendement uit de PV-cellen te halen. De achtergevel is volledig van glas en biedt fantastisch uitzicht op het Zuiderpark. Een groot overstek boven het terras aan de waterzijde zorgt dat de warmte van de zon ’s zomers wordt geweerd. In het voor- en najaar benutten we de zonnewarmte juist wanneer de zon lager staat en zo tot diep in de woning reikt. De noordelijke gevel heeft een gesloten karakter om onnodige warmteverliezen te voorkomen.

“Full electric, high-end installaties, energieneutraal, levensloopbestendig. Villa Miltenburg is future-proof.”

De keuken, eethoek en woonkamer bevinden zich allen in één enkele ruimte, en waarborgen zo de open structuur van de plattegrond. De werkkamer is aan de voorzijde van de villa gesitueerd, evenals de garage. Aan de tuinzijde bevindt zich het atelier. Alle slaapvertrekken zijn ontworpen op de verdieping. Onder de woning ligt een kelder voor techniek, bergruimte en fitness. Met behulp van de lift als verbindend element tussen alle bouwlagen is de villa volledig future-proof.

Projectdetails

– Project: Villa Miltenburg
– Categorie: villabouw
– Opdrachtgever: particulier
– Locatie: IJsselstein, Utrecht, Nederland
– Start bouw: 2018
– Ontwerp: Station-D Architects
– Projectteam: Rico Heykant, Tim van Beukering, Lars Hoogewerf
– Constructeur: Van der Linden Constructie Advies
– Aannemer: –
– Fotografie: –