Villa Miltenburg

Aan de rand van IJsselstein, grenzend aan het Zuiderpark, hebben we voor een particuliere opdracht­gever dit moderne woonhuis ontworpen. We wilden een duurzame woning creëren met tegelijker­tijd een hoge standaard in leefcomfort. Zo is Villa Miltenburg van alle gemakken voorzien, met als resultaat een levensloop­bestendige, energie­neutrale woning.

design villa
energie­neutraal
levensloop­bestendig

"Full electric, high-end installaties, energie­neutraal, levensloop­bestendig. Villa Miltenburg is future-proof."

Contrasterende materialen

Een samenspel van twee verschil­lende materialen kenmerken de gevel van Villa Miltenburg. Het donkere hout vormt een sterk contrast met de licht grijs genuanceerde steen. Het metselwerk kadert de houtachtige geveldelen zorgvuldig in. Door de voeg van het metselwerk te verdiepen, benadrukken we de breedte van het volume en krijgt de villa meer body.

De achtergevel is volledig van glas en biedt fantastisch uitzicht op het Zuiderpark. Een groot overstek boven het terras aan de waterzijde zorgt dat de warmte van de zon 's zomers wordt geweerd. In het voor- en najaar benutten we de zonnewarmte juist wanneer de zon lager staat en zo tot diep in de woning reikt. De noordelijke gevel heeft een gesloten karakter om onnodige warmte­verliezen te voorkomen.

De woning is optimaal op de zon georiënteerd om het maximale rendement uit de PV-cellen te halen.

Open structuur

De keuken, eethoek en woonkamer bevinden zich allen in één enkele ruimte, en waarborgen zo de open structuur van de plattegrond. De werkkamer is aan de voorzijde van de villa gesitueerd, evenals de garage. Aan de tuinzijde bevindt zich het atelier. Alle slaap­vertrekken zijn ontworpen op de verdieping. Onder de woning ligt een kelder voor techniek, bergruimte en fitness. Met behulp van de lift als verbindend element tussen alle bouwlagen is de villa volledig future-proof.

Meer weten over deze villa?

Projectdetails

  • Project: Villa Miltenburg
  • Categorie: villabouw
  • Opdrachtgever: particulier
  • Locatie: IJsselstein, Utrecht, Nederland
  • Start bouw: 2018
  • Ontwerp: Station-D Architects
  • Projectteam: Rico Heykant, Tim van Beukering, Lars Hoogewerf
  • Constructeur: Van der Linden Constructie Advies
  • Aannemer: -
  • Fotografie: -