Villa Huizen

De woning is opgebouwd uit een verschillende volumes, welke ontstaan zijn uit een clustering van verschillende gebruiksfuncties. De verschillende volumes zijn onderling verbonden door een open en transparante verkeersruimte die de relatie met het perceel versterkt en die is voorzien van een tweetal vides om de relatie tussen de twee bouwlagen te waarborgen. Om de transparantie te versterken worden slanke aluminium kozijnen toegepast, in de kleur Sablé noir. Het een contrast tussen de verschillende volumes wordt verkregen door een afwisselend materialen palet en de overstekken aan verschillende zijden van de woning. Het materialen palet bestaat in essentie uit stucwerk, met daarop de afwisseling van een houten volume en twee volumes welke met cementgebonden platen worden bekleed. De raamopeningen in de verschillende volumes vertellen enerzijds het verhaal over wat zich binnen afspeelt, anderzijds wat de relatie met de omgeving is.

Projectdetails

  • Project: Villa Huizen
  • Opdrachtgever: particulier
  • Locatie: Huizen, Noord-Holland, Nederland
  • BVO: 385 m²
  • Volume: 1.195 m³
  • Start bouw: 2018
  • Architect: Station-D Architects
  • Team: Rico, Heykant, Lars Hoogewerf, Tim van Beukering
  • Landschapsarchitect: Studio REDD
  • Constructeur: Bouwadviesbureau Van der Ven
  • Aannemer: Bekhuis Bouwbedrijf