Villa de Bras

Licht, lucht en ruimte staan centraal in het ontwerp van Villa de Bras. De woning is ontworpen met het oog op maximale transparantie, doch met behoud van privacy en is daarnaast optimaal georiënteerd op de zon. De voorgevel, welke is gesitueerd op het noordoosten heeft, op de begane grond, een gesloten karakter, om privacy vanaf de Dwarskade te waarborgen. Op de verdieping opent de gevel zich hier om vanuit de slaapkamer maximaal uitzicht te bieden over het omliggende landschap.

design villa
energie­neutraal
?

"Op elke plek kan de bewoner genieten van het uitzicht over het aangrenzende natuur­land­schap."

Hoogteverschil

Op het perceel is een hoogteverschil van ruim een meter aanwezig. De woning is ontworpen op het niveau van de tuin, welke ten opzichte van de Dwarskade een meter lager ligt. Vanaf de Dwarskade, krijgt de woning hierdoor een ingetogen karakter en past zich zodoende aan, aan de rustige Dwarskade. Aan de achterzijde van de woning wordt het hoogteverschil op de kavel zichtbaar in het ontwerp. Hier krijgt het ontwerp een imposante uitstraling en sluit hierdoor op zijn beurt weer aan op de hoge nieuwbouw huizen van de Bras.

De tuin zal worden ontworpen door een landschapsarchitect waarin wordt gezocht naar een optimale overgang tussen woning en landschap, waarbij binnen en buiten met elkaar versmelten. In de uitstraling van de tuin staat een landelijke stijl voorop, om op die manier het landelijke karakter van de Dwarskade te benadrukken.

"Bewoner en natuur worden samengebracht."

Energieneutraal

De woning krijgt een goede isolerende schil en wordt voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De aanwezige platte daken worden ingericht als groene daken. Zo worden de daken van de begane grond voorzien van extensieve sedum daken en het dak van de eerste verdieping wordt ingericht als een intensief groen dak met verschillende planten en kruiden, wat meewerkt aan de biodiversiteit in de omgeving en bovendien een levendig en groen beeld creëert vanuit de ouderslaapkamer op de tweede verdieping. Het doel van het bouwen van een energieneutrale woning, wordt door middel van al deze maatregelen ruimschoots behaald, waarin er een onderlinge samenhang is ontstaan in ontwerp, detaillering en installaties.

Meer weten over deze villa?

Projectdetails

project Villa de Bras
categorie villabouw
opdrachtgever particulier
locatie Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
start bouw 2018
architect Station-D Architects
projectteam Lars Hoogewerf, Rico Heykant, Tim van Beukering
interieurarchitect Frederiks & van der Nat
landschapsarchitect n.t.b.
constructeur DEJA Bouwadviseur
aannemer Aannemersbedrijf Schotte
fotografie n.t.b.