Appartement Rhijnvis


De wens van onze opdrachtgever was om op de eerste verdieping van het appartement een totaal nieuwe verdieping te creëeren waar slaapkamer, badkamer en berging één geheel vormen. Door het geringe oppervlak was het uitgangspunt de verdieping zo te ontwerpen, dat de functionele indeling en het ruimtelijke karakter elkaar zouden versterken. Het licht hellende dak aan de achterzijde van het appartement is vervangen door een rechte wand en voorzien van openslaande deuren naar het nog te realiseren dakterras. Vanaf deze glaspartij kijkt men uit over de prachtige en diverse binnentuinen die zo kenmerkend zijn voor het Amsterdamse bouwblok. Op een zonnige dag is het met de binnenvallende ochtendzon een plezier om wakker te worden.

"Met de binnenvallende ochtendzon is het een plezier om wakker te worden."

appartement-rhijnvis-bestaande-woningbouw-architect-verbouw-tussenwoning-architect-amsterdam-noord-holland-vondelbuurt-architect-delft-2

Project details

Project Appartement Rhijnvis
Categorie Transformatie
Opdrachtgever Particulier
Locatie Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Opgeleverd 2014
Ontwerp Station-D Architects
Projectteam Rico Heykant, Lars Hoogewerf, Tim van Beukering